Cum ne invrajbeste politica


Sunt dezamagit de faptul ca ultimele evenimente politice din Romania au coborat foarte mult nivelul discutiilor pe aceasta tema in online. Si nu ma refer la forumurile ziarelor, care, de cele mai multe ori, sunt populate de indivizi care, la adapostul unui pseudonim, folosesc un limbaj suburban la adresa oricui. Ci la retelele de socializare, unde te-ai astepta sa gasesti oameni mai educati, care nu pornesc conflicte din orice fleac.

Dar ce am vazut, de la suspendarea presedintelui Basescu si anuntul referendumului din 29 iulie pentru demiterea sa, pana in acest moment? Atacuri intre diversi utilizatori de net, invective rostite la adresa celor care nu impartasesc aceeasi optiune politica. Oricine are dreptul la o parere, dar ea poate fi exprimata si fara patima. Ai anumite convingeri politice? Foarte bine, exprima-ti-le, dar fara sa-i jignesti pe cei care nu gandesc la fel.

Am observat ca aceia care sustin oricare dintre cele doua tabere (pro sau anti-Basescu) sunt foarte inflacarati si nu accepta nicicum opinii contrare. Daca pe politicieni i-as putea intelege ca se lupta pentru (foarte) multi bani, putere, avantaje etc, ceilalti ce au de castigat daca-si exprima aversiunea atat de fatis fata de semenii lor?

Presa scrisa incurajeaza si ea divizarea oamenilor si calca in strachini din ce in ce mai des, iar manipularea se face la marea arta, cu acordul nostru. „Publicul nu pare să agreeze opiniile neutre în momentele de mare tensiune politica” noteaza un asa-zis jurnalist care si-a uitat menirea. La televiziune, se pierd ore intregi cu discutii in contradictoriu si nu se ajunge la niciun punct comun.

Cat de mult a ajuns politica sa-i invrajbeasca pe oameni! In final, tot ei au de pierdut, nu certandu-se pentru niste oameni care nu merita o sa traiasca mai bine!

Reclame

2 gânduri despre „Cum ne invrajbeste politica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s