Lucrul in echipa


Sportiva romana Lidia Simon, care ne-a reprezentat tara in proba de maraton la Jocurile Olimpice de la Londra, a acordat un interviu ziarului Gazeta Sporturilor si care a fost publicat in doua parti Lidia Simon (39 ani) a devenit singurul atlet care a alergat 5 maratoane olimpice, o adevarata performanta.

Intrebata cum vede Romania de la departare, atleta, stabilita de zece ani in America, a facut niste afirmatii care m-au determinat sa reflectez “Ne plîngem cam mult pentru cît de puține lucruri facem împreună. Noi, românii, nu cooperăm nici la lucrurile mari, nici la cele mici. Nici măcar vecinii nu sînt împreună”.

Am stat sa ma gandesc si mi-am dat seama ca are dreptate. Mi-am pus problema de ce nu avem realizari mai consistente atunci cand ne adunam fortele si luptam pentru un scop comun. Individual ne descurcam mai bine, dar si acolo, vorbind din punct de vedere sportiv, performantele sunt mai mult rodul talentului cultivat cu grija de niste oameni pasionati si a pregatirii disciplinate. Ati vazut, poate, ca nici la JO n-am fost reprezentati la sporturile de echipa decat de poloisti (care, insa, n-au prea avut sanse in fata unor adversari puternici).

Care ar putea fi explicatia pentru care Romania nu mai reuseste sa alinieze o echipa competitiva la discipline precum handbal (poate cu exceptia celui feminin, care s-a mentinut in elita in ultimii ani), baschet, volei, rugby? Despre fotbal nu vorbesc, e un capitol separat. Sa fie doar lipsa investitiilor, a conditiilor? Sau, depasind domeniul sportului, de vina este neincrederea noastra in ceilalti, ce nu ne permite sa colaboram?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s