Doua echipe romanesti in Liga Campionilor


Imi doresc sa cred ca, in aceasta toamna, handbalul feminin va rivaliza cu fotbalul la mediatizare si la interesul aratat de iubitorii sportului de performanta. Si asta pentru ca, in premiera, Romania va avea doua echipe de club in cea mai valoroasa competitie: Liga Campionilor. Pe langa Oltchim, prezenta in fiecare an la start, anul acesta o alta formatie a obtinut calificarea in grupe, dupa ce a castigat un turneu preliminar: „U” Jolidon Cluj, dupa ce a castigat un turneu preliminar.

Oltchim a pornit in acest sezon cu sperante mai mari ca niciodata dupa o campanie de achizitii fara precedent, la Valcea sosind cateva dintre cele mai bune handbaliste din Europa si un antrenor danez renumit. Mai mult, a fost recuperata si Cristina Neagu, dupa o pauza foarte lunga cauzata de o accidentare.

Dupa ce si problemele financiare care ii amenintau viitorul par sa-si fi gasit o solutie, echipa valceana e gata de un sezon in care e cotata printre marile favorite la castigarea trofeului suprem.  Adversarele ei din grupa sunt Hypo Viena, Randers (Danemarca) si Buxtehuder SV (Germania). In prima partida Oltchim s-a impus acasa, in partida cu Hypo Viena, scor 30-25.

U Jolidon Cluj este debutanta in Liga Campionilor, dar, in ciuda lipsei de experienta la nivel international, are ambitia de a se remarca in aceasta editie prin prestatii cat mai bune. Cu un lot format majoritar din jucatoare autohtone, Clujul va avea o misiune dificila intr-o grupa cu vicecampioana Europei, Gyor, slovenele de la Krim Ljubljana si croatele de la Podravka Koprivnica. Primul meci a fost pierdut, la limita, 27-28, cu Krim.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s