De ce sa mai votam?


Discutiile pe care le-am purtat inaintea si in urma alegerilor parlamentare mi-au confirmat un lucru pe care, oricum, il banuiam: dezgustul fata de politica si de reprezentantii ei este la cote inalte.

Unii si-au justificat absenta de la sectiile de votare invocand vremea rece, altii au pus-o pe seama lipsei de timp, adevarul este, insa, altul: oamenii (intr-o larga majoritate) considera ca actuala clasa politica nu le mai merita atentia, interesul si, cand vin alegerile, votul. Deci daca voiau sa-si exercite acest drept, ar fi facut-o (poate, cu exceptia unor cazuri speciale). Dar nu i-as putea contrazice, din pozitia unuia care urmareste evolutiile scenei politice romanesti.

In alta ordine de idei, rezultatul alegerilor a fost atat de categoric incat n-a mai lasat loc de prea multe comentarii, iar invinsii n-au mai avut nici macar posibilitatea de a striga „Frauda!” asa cum se obisnuieste pe la noi, la ceas electoral. Un vot negativ, au spus cei mai multi comentatori politici, un decont asteptat de mult de populatia saracita de masurile dure.

Ceea ce m-a facut sa ma gandesc in ce situatie suntem noi, alegatorii. Azi cei mai multi dintre noi voteaza in favoarea partidului pentru care, acum patru ani, votau impotriva. Cand vom vota in favoarea unui partid pentru ca ne-a convins si nu pentru a-i sanctiona pe cei ce-au condus pana atunci? Nu cred ca vom vedea timpurile acelea prea curand.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s