Talentul nu tine cont de rasa


Aseara s-a incheiat al doilea sezon al spectacolului de televiziune „Vocea Romaniei”. El a fost castigat de concurenta de culoare Julie Mayaya (26 ani) care a facut parte din echipa lui Horia Brenciu. Ea s-a născut la Iaşi, dar a copilărit mai mult în R.D. Congo, țara de origine a tatălui său (mama ei e romanca). Acest amanunt a facut-o sa afirme, in editia in care a aparut pentru prima oara in competitie (19 octombrie), ca este „congoveanca” (un amestec intre congoleza si moldoveanca)

Judecand dupa prestatiile din marea finala, cred ca Julie a meritat sa castige concursul. Personal, am fost multumit de finalul concursului, poate mai mult ca altadata, ca la alte concursuri unde votul publicului era decisiv. Atunci aveam impresia ca acela care castiga nu o face pe merit, un caz social care atragea un vot emotional sau acele aranjamente de culise nedovedibile hotarand deznodamantul show-ului TV respectiv, de unde si rumoarea de dupa.

Cred ca  o astfel de voce ca a marii castigatoare de aseara nu prea avem in muzica noastra. Prea putin ma intereseaza considerentele de ordin rasial, valoarea individuala ar trebui sa primeze, mi-ar placea sa depasim barierele astea. Nu m-ar interesa nici daca ar fi straina 100%, oricum si alti cantareti romani au participat la concursuri asemanatoare in strainatate si au fost apreciati.

Drept urmare, nu vad nicio problema ca a castigat o concurenta de culoare concursul „Vocea Romaniei”, cata vreme este cetatean roman si locuieste pe plaiurile noastre. Iertati-ma ca sunt atat de tolerant si ca nu o „ard” sociologic si pretentios!

Reclame

2 gânduri despre „Talentul nu tine cont de rasa

  1. M-am bucurat tare mult pentru aceasta castigatoare meritorie. In sfarsit un concurs care se termine cu un rezultat drept! A castigat cea mai buna voce, de departe. In schimb la X Factor m-a dezamagit rezultatul final. 😦

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s