De ce as fi vrut ” Scoala altfel” si pentru mine


Azi a inceput saptamana dedicata programului „Scoala altfel” , ajuns la al doilea an si redenumit ” Sa stii mai multe, sa fii mai bun” (intre noi fie vorba, o denumire putin neinspirata si de care cred ca elevii, asa cum ii stiu eu, s-au amuzat copios) in care elevii participa la cele mai diverse activitati extrascolare si in care nu primesc note.

Nu (mai) sunt implicat in povestea asta, am terminat-o de catva timp cu scoala, dar tocmai asta e problema de care vreau sa va vorbesc: mi-ar fi placut sa existe o astfel de sansa si pe vremea in care eram eu elev, cred ca ar fi fost deosebit de util si la cum ma stiu dornic de cunostinte si experiente noi, cred ca as fi apreciat-o la justa valoare. In acest sens, fac si o marturisire-soc: mi-a placut scoala!

Cred ca elevii de astazi au primit cu bucurie vestea declansarii acestui program, care ii mai scoate din rutina zilnica de la scoala, mai ales ca e si un bun pretext de socializare (ceea ce stiu ca ii incanta, ca, de altfel, pe toti tinerii), De asemenea, cei mici (sau putin mai mari) ar putea fi mai atenti daca descopera si o aplicatie practica a ceea ce invata in timpul anului, iar daca profesorii vor sti sa-i „provoace”, ar putea fi placut surprinsi de implicarea elevilor.

Cine stie, poate datorita acestei initiative, acestia isi vor face o idee despre drumul pe care vor vrea sa-l urmeze in viata. Nu stiu daca elevii zilelor noastre isi dau seama de multitudinea de sanse pe care le au astazi pentru a se instrui, chiar si la un nivel mediu si ca trebuie doar sa-si propuna asta. Sau sa fie invatati din familie sa fie curiosi, ca sa inteleaga lumea in care au intrat

Anunțuri

3 gânduri despre „De ce as fi vrut ” Scoala altfel” si pentru mine

  1. Aici parerile(citite pe bloguri) sunt impartite. Unii spun ca adora scoala altfel, altii afirma ca ar fi fost mult mai incantati daca ar fi avut o saptamana de vacanta veritabila in plus. Conteaza foarte mult de activitatile propuse de profesori. Nu pot sa-mi dau seama daca mi-ar fi placut sa traiesc si eu o astfel de experienta.
    Dar categoric e mai bine in scoala altfel, pentru mine, acum. Mijloacele de transport cu care ma deplasez catre serviciu sunt mult mai goale. :))

  2. Da, „Scoala altfel”, adica inca o saptamana vacanta pentru majoritatea. Se bazeaza pe absente, adica la fiecare activitate, fie ca-ti place sau nu, te prezinti ca esti retinut de data care se trece in catalog pentru neprezenta. Intr-un fel, „scoala altfel, adica nu faci carte, dar te ia mama dracu daca nu vii sau faci tu altceva dupa capul tau”. Barem, daca mergeau oamenii prin biblioteci sau desfasurau proiecte pentru fiecare elev pe ce-l atrage el cel mai mult. Nu. Sunt multe lucruri de stabilit si remodificat in acest proiect. Pentru mine, oficial, s-a terminat. A fost ultima „scoala altfel” din viata mea. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s