Cel mai inalt oras din lume


Dupa ce am gasit un articol interesant intr-o revista despre orasele aflate la cea mai mare altitudine din America Latina si deunazi, am citit despre peripetiile fotbalistilor argentinieni la un meci recent, disputat in Bolivia (de unde si gluma ca jucatorii de acolo isi folosesc cel mai bine avantajul terenului propriu) mi-am dat seama ca viata in aceste conditii ar merita studiata mai bine.

Sa traiesti la inaltime, la propriu, poate fi destul de dificil, avand in vedere in principal conditiile meteorologice. Totusi, in aceasta zona geografica exista foarte multe orase situate la inaltimi la care aerul devine rarefiat, facand traiul dificil. Dar chiar si asa, oamenii s-au obisnuit si nu ar pleca de acolo niciodata.

Astfel, La Rinconada din Anzii peruvieni este orasul situat la cea mai mare altitudine din lume, 5.200 metri deasupra nivelului marii, record omologat de catre reprezentantii Cartii Recordurilor.oraselul cu 11.000 de locuitori este situat pe un ghetar permanent. Economia oraselului este alimentata, aproape în întregime, de către mina de aur din apropiere.  Din pacate, in aceasta zona primeaza mineritul ilegal, copiii fiind folositi in traficul de aur si in munca de minerit”

Pentru mai multe informatii si fotografii, cititi articolul acesta.

Reclame

Un gând despre „Cel mai inalt oras din lume

  1. O adevarata aventura sa ajungi acolo, dar mai ales sa traiesti intr-un asemenea loc, in asemenea conditii vitrege. Sincer, nu-mi doresc o experienta de genu’.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s