Observatii dintr-o lume amortita


Traim vremuri in care multi incearca mai degraba sa supravietuiasca cu resursele proprii, decat sa traiasca intr-adevar. Si asta din cauza multiplelor lipsuri cu care se confrunta. E o perioada amortita, in care majoritatea asteapta fara sa stie exact ce.

Fiecare are problemele lui, dintre cele mai diverse, iar daca ai incerca sa le dai un mesaj de optimism, ai fi taxat ca lipsit de realism. Si totusi daca acesti oameni au nevoie de el? Cei care traiesc in timpul saptamanii gandindu-se la cele doua zile libere de la finalul ei si care, odata ajunsi acolo, nu stiu cum sa le petreaca mai bine si ajung sa se gandeasca tot la obligatiile pe care le au de rezolvat in perioada urmatoare.

Este o perioada in care nu se mai cumpara si nu se mai vinde nimic (poate doar iluzii, dar asta e independent de vremuri) si in care cu totii au grija sa-si pastreze standardul de viata pe care il au, chiar mai repede decat sa-l creasca. Oamenii nu mai pot sa planuiasca nimic pe un termen cel putin mediu, nivelul de trai le scade continuu, taxele si facturile ii impovareaza peste masura, incertitudinea domneste.

De altfel, un studiu recent arata ca pierderea locului de munca este principala temere a salariatilor din UE. Sondajul de opinie nu include si pareri luate de la cetateni romani, dar sunt sigur ca si ei ar fi raspuns la fel. Mai ales daca tinem cont de anunturile de disponibilizari din majoritatea domeniilor de activitate. Toate aceasta creeaza un tablou cat se poate de real si de ingrijorator.

Reclame

Un gând despre „Observatii dintr-o lume amortita

  1. Asa este, ne sperie nesiguranta, instabilitatea economica ne paralizeaza simturile, iar cea mai afectata este piata muncii. Eu am mereu contract pe perioada limitata, mereu sunt in cautare de un nou job, iar concurenta e din ce in ce mai acerba, dar hei, asta inseamna capitalism pana la urma, nu? Doar in comunism aveai un serviciu garantat toata viata.

    Ajungem sa acceptam orice serviciu si orice salariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s