Ati avut idoli?


Cazul cantaretei Alexandra Stan, batuta de managerul ei, a deschis o intreaga discutie despre violenta domestica (sau violenta de gen, cum este numita in alte tari), despre relatia cantaret-impresar in lumea muzicala de la noi, iar presa a trait in aceasta saptamana din intoarcerea pe toate fetele a scandalului.

Aceeasi presa a acuzat-o de naivitate (ca sa nu spuna altfel) fiindca n-a vrut sa-si reclame agresorul la Politie si a incercat sa arate ca, dincolo de statutul de vedeta, se afla o fata simpla, la fel de vulnerabila ca oricare alta, dar care a avut sansa sa fie remarcata de un manager influent. De aici incolo, a avut parte de piese care s-au clasat in varful topurilor romanesti si internationale care i-au adus faima pretutindeni pe glob.

Ce vreau sa spun e ca multi dintre noi se indragostesc de niste imagini abil construite si intretinute de o masinarie de promovare, care ii transforma pe diversi tineri talentati in staruri muzicale, dar de care si profita la maximum. Astfel, o tanara sau un tanar devine, pe mana unor oameni priceputi,  o vedeta fara cusur.

Adolescentii vor aspira sa ajunga ca idolii lor, iar, in timpul asta, merg la concertele lor, le urmaresc viata in detaliu, isi tapeteaza camera cu postere de-ale lor etc. Mai ales daca ii va sustine  si un trust media puternic, ca intr-un caz bine cunoscut, succesul de piata este asigurat.

Anonimul/a de mai alaltaieri, descopera ca faima vine cu pretul ei, acela de a nu se mai bucura de linistea pe care o avea inainte, de a fi asaltat de fani, iar presa de scandal, mereu pe urmele sale, ii va vana orice miscare, creand dintr-o  banalitate un articol de „succes”. Sunt doua extreme, cum o fi mai bine?

Reclame

Un gând despre „Ati avut idoli?

  1. Am constatat de cateva ori ca idolii mei nu erau ceea ce credeam si am fost profund dezamagita. In cazul altora mi s-a dovedit ca nu m-am inselat. Cred ca depinde de fiecare cum gestioneaza „gloria”, de persoanele de care se inconjoara. Din pacate una din problemele tineretului este faptul ca duc lipsa de modele adevarate si asta ii influenteaza negativ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s