Romania optimista


Romania Optimista

Imi place ideea celor de la Stirile TVR (pe care, de altfel, le apreciez in mod deosebit) de a initia campania „Romania Optimista” in cadrul fiecarui buletin de stiri de la ora 20.

Concret, in fiecare seara, de luni pana vineri, ne sunt prezentate cazurile unor romani obisnuiti care au reusit sa-si creeze mici afaceri de succes, depasind obstacolele din calea lor, branduri autohtone care au stiut sa se adapteze rigorilor vremii sau povestile unor oameni care au ales sa le faca un bine semenilor (asta inseamna fie sa-i trateze de afectiunile de care sufera, fie sa-i instruiasca pe cei mai nevoiasi, far sa le ceara bani in schimb).

Stiu, e greu de inchipuit in lumea de azi ca mai exista si astfel de exemplare umane care sunt conduse doar de pasiunea pentru munca lor si de dorinta de a imparti cu cei din jur din cunostintele lor fara sa puna prea mare accent pe partea materiala.  Si, totusi, acestia exista, se misca in ritmul lor, pe parcela lor, in aceasta lume mereu pe fuga si in care timpul trece neindurator. Ai zice ca pentru ei timpul curge altfel.

Sunt oamenii care nu fac, de obicei, rating, dar, prin a caror evidentiere in mass-media, ne readuc aminte ca se poate trai si altfel, ca anumite valori pe care le credeam pierdute sau uitate in ca mai sunt valabile. Si,  nu in ultimul rand, ca realitatea inconjuratoare inseamna mai mult decat ce ni se proiecteaza pe ecranul televizorului. Toate aceste exemple sunt urmate, apoi, de indemnuri la o atitudine mai pozitiva venite din partea unor personalitati din diferite domenii.

Consider ca aceasta campanie este o idee laudabila, care ne incurajeaza si ne invita, totodata, sa fim atenti si la lucrurile bune de langa noi, care, poate, ne vor reface increderea in umanitate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s