Frustrari, iluzii si deziluzii


Am observat ca ori de cate ori Romania inregistreaza un esec, fie la fotbal, fie in orice alt domeniu, apar pe internet si persoane care, parca, au o satisfactie nascuta din parerea proasta despre tara in care traiesc. Un sentiment pe care l-am numit „o bucurie a destramarii”. Orice nereusita le valideaza inca o data viziunea pesimista despre viitorul locului in care isi duc viata. Este un fel de ” ati vazut ca nu suntem buni de nimic?”

Eu nu impartasesc astfel de sentimente, nu cred ca suntem chiar „cei mai prosti din curtea scolii”. Sunt, insa, de acord ca avem toate motivele sa fim nemultumiti de lucrurile care nu merg cum trebuie in tara, avem carente de civilizatie care se vad in clasamente care nu ne onoreaza, suntem in urma tarilor occidentale la multe aspecte. Dar pe mine nu m-a incercat niciodata sentimentul asta de autodenigrare si m-am intrebat de ce l-ar simti cineva. Schimbarea poate incepe de la fiecare. Suna a lozinca, dar poate fi aplicabil.

Am ajuns la concluzia ca aceia care au astfel de trairi sunt oameni care asteapta o schimbare, isi doresc o imbunatatire a aspectelor care ii supara. Sunt oameni trecuti prin niste experiente neplacute, care nu mai au nici entuziasmul adolescentilor, nici nu mai cred ca merita sa-si investeasca sperantele, de teama ca ar putea fi din nou dezamagiti si prefera sa se manifeste astfel.

Nu mai au puterea sa se bucure de un succes al unor compatrioti, fiindca el n-o sa le schimbe opinia generala. Pentru ei e doar o picatura intr-un ocean.

Reclame

Un gând despre „Frustrari, iluzii si deziluzii

  1. Corect, cred ca datorita unor nereusite personale, e un fel de sentiment bine ca li se mai intampla si altora. Nu e onorant, poate doar … uman.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s