La ce sunt bune cartile motivationale?


In ultimii ani s-a dezvoltat un nou tip de literatura, aceea motivationala. Ea si-a propus sa ofere un sprijin, materializat printr-o serie de sfaturi.

Fie ca ii invata pe cititori sa castige bani, sa gestioneze diverse situatii de viata, sa-si imbunatateasca viata de cuplu sau cariera, sa se cunoasca mai bine sau doar sa le ridice moralul, aceste carti au cunoscut un avant nemaipomenit in ultima vreme. Mai cu seama cu cat vizitele la un psiholog sunt evitate si din cauza pretului, dar mai ales in baza unei perceptii negative despre acestia, generata de o confuzie des intalnita intre psiholog si psihiatru.

Astfel, acest tip de carti castiga tot mai mult teren, fiindca promit o rezolvare rapida a problemelor cu care ne confruntam astazi. Principiile enuntate aici pot avea efect daca sunt aplicate si numai in masura in care cititorul crede in ele. pentru ca pe langa incurajari, mai ofera si invataminte sub forma unor povesti. Pana la urma toate acestea sunt si ele tot o marfa, pe care autorii trebuie sa o ambaleze frumos pentru a o vinde cat mai bine.

Pana in acest an, nu citisem o astfel de carte, dar aveam idee de fenomen in sine. Anul acesta, am ajuns sa citesc si eu astfel de lucrari si am ajuns la concluzia ca pot fi instructive, te pot imbogati spiritual dar nu trebuie tratate ca un panaceu. Deparece nu cartea o sa-ti rezolve problemele, ci tot tu insuti o vei face. Poate inspirat de ceea ce ai citit, dar solutia tot la tine este.

Reclame

Un gând despre „La ce sunt bune cartile motivationale?

  1. asta iti arata nivelul mizeriei si al disperarii. nimic altceva! in cazuri de acest gen inecatul se va agata si de paie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s