Despre ajutor


Intotdeauna, cand vine luna decembrie, ca un reflex, sunt initiate diverse actiuni de voluntariat, campanii sociale si sunt lansate invitatii de tipul „sa fim mai buni, mai generosi, mai omenosi cu cei din jur”. E clar ca toate aceste initiative sunt conduse de cele mai bune intentii , dar eu zic ca ar trebui sa facem fapte bune pe tot parcursul anului, nu doar conditionati de apropierea unor sarbatori religioase.

Si totusi, stateam intr-o zi sa ma gandesc ca multi oameni traiesc viata sub posibilitatile lor, iar pentru ei reprezinta un motiv de bucurie ca persoane din exterior s-au gandit la ei si le-au oferit cateva daruri in prag de sarbatoare. N-am nimic cu ideea in sine, dar mi-ar placea sa fie promovate astfel de actiuni si in timpul anului.

In alta ordine de idei, ce facem cu cei care au fost mai norocosi decat acestia, dar nu constientizeaza? Aceia care se gandesc doar la o existenta pe care o pot imbunatati, pe care o pot atinge cu putin efort?

Cei care zic „as face x lucru daca s-ar intampla y eveniment”. Dar nu fac nimic ca sa realizeze ceea ce-si propun, desigur daca le sta in puteri sa reuseasca asta. Cei care prefera sa se lamenteze si doar sa viseze la implinirea dorintelor. Pana la urma depinde, in primul rand, de noi sa incercam sa infaptuim ceea ce ne propunem.

In ce ma priveste, nici eu nu stau asa de bine la acest capitol, dar incerc sa ma educ, sa nu mai vorbesc despre mine si faptele mele doar la conditionalul optativ prezent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s