Ce ii uneste pe politicieni si pe jurnalisti


Nu mai e vreo noutate pentru nimeni ca politicienii se cearta intre ei pentru functii, beneficii sau pentru diverse interese. Dar nici jurnalistii de la televizor nu se lasa mai prejos, avand propria lupta izbucnita din sustinerea pe care patronii trusturilor de presa o arata pentru o anumita formatiune politica.

De fapt, sunt doua tabere care se dau in spectacol zi de zi, pe micul ecran. Le banuiti: unii tin cu cei de la putere, ceilalti cu opozitia. Nimic iesit din comun, numai ca nu asta le e menirea, ci aceea de a informa corect telespectatorii. In loc, ei doar se acuza, se ponegresc, se ironizeaza reciproc. Avem replici taioase si polite platite intre politicieni? Si jurnalistii se comporta la fel.

Totul pare sa indice o deteriorare greu de remediat a discursului public, mai ales fiindca ne aflam in plin an electoral. Daca nu tii cu vreunii, n-are cum sa nu te dezguste aceasta atitudine. Totusi, chiar daca sustii o tabara sau alta, iti vei da seama ca disputa dintre ei nu prea are legatura cu tine, cel care te uiti (daca o faci) si care, plictisit, vei schimba postul.

Moderatorii de talk-show, la fel ca si politicienii, vorbesc din ce in ce mai apasat, mai patimas, mai convingator. Dar, ca si-n politica, si la tv se duce o campanie electorala continua, dar nu pe calitatea programelor, ci pe denigrarea adversarului. Mai mult, orice eveniment este folosit ca munitie impotriva oponentului si ii sunt date proportii cat mai mari. Cat mai conteaza toate astea, se va vedea la alegeri. Dar pana atunci, avem un nou episod din lupta asta diseara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s