Viata intre ecrane


 „Televizoare. Calculatoare. Telefoane mobile. Console. Tablete… Toate ne-au invadat spatiul in care traim, evident cu consecinte asupra sanatatii si a echilibrului in familie. O prima consecinta este semnalata de INSV, un institut specializat in problemele somnului din Franta: un francez din trei doarme doar intre 5-6 ore pe noapte. Profesorul Damien Leger, presedintele INSV, spune ca aici este punctul de plecare spre boli cardiovasculare, oboseala musculara, tulburari de imunitate, obezitate, diabet, dezechilibre neuronale” (de AICI)

Acest articol mi-a adus aminte de un altul pe care l-am gasit intr-o revista intitulat „Boli provocate de excesul de tehnologie”. Iata ce afectiuni care au aceasta cauza au identificat autorii:

1. Sindromul tunelului carpian (cand nervul care porneste de la antebrat spre mana este presat sau se sugruma in interiorul tunelului carpian, urmare a pozitiei mainii la folosirea mouse-ului); 2. Probleme de auz (la cei care asculta muzica foarte tare la casti) ; 3.Probleme mentale ; 4. Supraponderabilitate sau obezitate (generate de sedentarism) ; 5. Afectiuni ale sistemului nervos ;

6. Boli oculare ; 7. Dependenta ; 8. Sindromul apelului imaginar (senzatie sau chiar halucinatie pe care o avem crezand ca ne-a sunat sau vibrat telefonul) ; 9. Depresia sociala (cand crezi ca nu duci o viata la fel de interesanta precum pare cea a prietenilor, judecand dupa postarile lor de pe Facebook)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s