Tabloul unei lumi dezbinate de politica


Ma uit la ce se intampla in jurul meu si ceea ce vad ma inspaimanta. Parca niciodata nu am simtit atata patima, ura si inversunare in spatiul public. Si toate astea din cauza politicii, mai precis a optiunilor politice. Echilibrul nu-si mai gaseste rostul, luciditatea este complet data uitarii, obiectivitatea a devenit o idee invechita, acum se cauta replica taioasa si polemica violenta.

Si nicaieri nu se manifesta mai acut toate astea ca la televiziuni si pe retelele de socializare. Nu mai e un secret pentru nimeni ca fiecare post de stiri si-a ales clar tabara pe care o sustine si nu doar atat, ci mai nou jurnalistii se ataca intre ei, la ore de maxima audienta. Avem reglari de conturi pe post de talk-show-uri. Stii ca dezbinarea a atins un trist apogeu, atunci cand concurenta fireasca dintre posturi se transforma in rafuiala.

La fel si in online, acolo unde reactiile sunt necontrolate iar limbajul da, adesea, dovada de intoleranta. Si aici sustinatorii unora, fie ei politicieni sau jurnalisti, se ciocnesc cu cei ai altora intr-o disputa fara reguli. Evenimentele politice nu mai conteaza decat daca pot fi tratate pe baza simpatiei/antipatiei pe care le-o trezeste un personaj din politica, la fel ca si atunci cand acesta primeste o sentinta din partea justitiei.  Capacitatea de analiza s-a pierdut pe undeva.

Oare unde vom ajunge? Maximul de tensiune va fi atins, probabil, in campania electorala care sta sa inceapa. Deja spiritele sunt incinse si mai constat ca, in ziua de azi, trebuie sa fii rezervat, mai mult ca de obicei, cu abordarea unor subiecte delicate care ar transforma o discutie cordiala intr-una aprinsa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s