Dincolo de sticla


Ma gandesc demult sa scriu asta, dar am tot ezitat. Faptul ca ne uitam mult la TV (prea mult, conform unor studii) ne-a facut sa luam de bun tot ce aflam de acolo, ceea ce nu mi se pare chiar indicat, pentru ca sunt cazuri in care asa-zisele informatii sunt, de fapt, niste simple speculatii. Din aceasta cauza, unii dintre noi si-au facut idoli din unii realizatori de emisiuni, ajunsi veritabili formatori de opinie si ne dam seama ca, vrand-nevrand, afirmatiile lor ne influenteaza modul de gandire. Pentru multi, expresia „am auzit la televizor” inca mai reprezinta o garantie a veridicitatii unei stiri.

Apropo de stiri, citeam mai demult intr-o carte urmatorul pasaj: „Suntem bombardati cu stiri. Este un pacat al furnizorului dar si al consumatorului. Vrem sa fim la curent, sa cunoastem cele mai recente evenimente, pentru ca unele ne privesc direct, ne afecteaza modul de trai, viata de zi cu zi sau contin un inedit pe care il discutam in cercul apropiatilor”. 

Personal, imi place sa ma pun in tema zilnic cu noutatile. Ma simt de parca as deschide o fereastra care ma desparte de o lume fascinanta, cu povesti dintre cele mai diverse, fie mai vesele, fie triste (mai degraba), pe scurt o reflexie a vietii cotidiene pe Pamant. Daca reusesti sa desprinzi faptele care prezinta interes de zgomotul de fond cotidian, informatiile semnificative de cele de umplutura si incerci sa-ti largesti orizontul, aratandu-te interesat si de ce se petrece peste hotare, ti-ai putea face o imagine despre societatea in care traiesti.

Altfel, cunosc si persoane care nu urmaresc stirile, carora nu li se pare ca pierd ceva important, daca ii intreb: „Cum, nu stii de…?”, dar nu-i judec.  Printre ei or fi si aceia care zic ceva de genul: „cu cat esti mai cultivat, cu atat mai putin te uiti la televizor”. Stiu, privitul la televizor e cronofag, la fel ca si internetul, dar raman la ideea ca, desi si-a mai pierdut din audienta, televiziunea nu si-a pierdut din importanta. Trebuie doar sa stii sa alegi din atat de bogata oferta.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s