S-a deschis cutia Pandorei


Retinerea Elenei Udrea pentru 24 de ore a generat, in randul opiniei publice, acelasi gen de reactii ca si in celelalte cazuri de politicieni celebri care si-au pierdut libertatea, fie ca au fost retinuti o noapte, fie ca au fost condamnati definitiv de o instanta (Nastase, Becali, Voiculescu etc.) Lumea nu tine cont, nu face diferenta intre termenii rostiti pe la televizor, ea stie doar ca aceia pe care ii antipatizeaza, pe care ii considera corupti, platesc pentru ce au faptuit. M-am convins ca oamenii reactioneaza emotional, o fac in baza unei imagini formate in timp despre o anumita persoana si, atunci cand o vad la ananghie, se simt razbunati. E tot un fel de a te bucura de raul altuia.

elena-udrea-pictorial-impreuna-cu-madonna-si-cleopatra-galerie-foto-35442-500x375

Uitati-va doar la cazul Udrea. Bogatia afisata ostentativ si despre care lumea s-a indoit mereu ca a fost dobandita licit, aroganta manifestata in public, una de care parca se molipsesc toti politicienii ajunsi in sferele inalte ale puterii, n-au putut sa fie tolerate intr-o tara unde multi oameni traiesc la limita subzistentei. Acestea nu sunt niste infractiuni trecute in Codul Penal, dar sunt de ajuns ca opinia publica sa o condamne inca inainte de a se pronunta o hotarare judecatoreasca. Oamenii isi pun intrebari legitime, de genul: „Eu de ce nu pot sa fac, muncind cinstit, banii pe care-i are cutare?” si cum nu gasesc raspuns, trag repede concluzia.

Altfel, scandalul amorsat de Elena Udrea, odata cu dezvaluirile pe care le-a facut, pare a se fi intors impotriva ei. Chiar de-ar fi adevarate doar o parte dintre acuzatii, ele n-au putut fi crezute, in lipsa unor probe, dar si pentru ca persoana care le-a emis nu prea mai poate fi credibila, mai ales ca a inceput sa incrimineze un sistem din care a facut si ea parte, doar dupa ce a fost pusa ea insasi sub acuzare.

Am vazut ca in ultimele saptamani s-a deschis o adevarata cutie a Pandorei in politica romaneasca, iar analistul politic Emil Hurezeanu considera ca Suntem la începutul unei suite impresionante de scandaluri și opinia publică din România va fi zguduită de descoperiri” . Asta inseamna ca, prin actiunile DNA, acum indreptate asupra perioadei 2008-2012, vom ramane din nou uimiti de cat de mari sunt dimensiunile coruptiei si cat de larg este ea raspandita, indiferent de culoarea politica.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s