Impresii dintr-o lume dereglata


In ultima vreme, s-au intamplat destule evenimente care mi-au intarit impresia ca traim intr-o lume dereglata. Confruntati cu tot felul de provocari si dificultati, multora le vine tot mai greu sa-si pastreze mintea intreaga si a devenit un exercitiu de vointa sa nu te lasi influentat de toata negativitatea si agresivitatea din jur.

Totodata, am inteles din nou cum se aplica acel principiu, ca nu exista boli, ci bolnavi, iar tratamentul care se dovedeste eficient in cazul unor persoane poate sa nu mai dea aceleasi rezultate, cand este aplicat altora. De aceea, nici recomandarile nu functioneaza, fiindca fiecare organism reactioneaza diferit. Daca un medicament a avut efect intr-un caz, asta nu inseamna ca va da roade in toate cazurile. Depinde de la caz la caz.

De asemenea, am impresia ca tot mai multi oameni incearca sa impresioneze intr-un fel sau altul. Numai ca unii aleg modalitati gresite, ba chiar cad in extreme pentru a atrage atentia asupra lor. Numai in ultimele saptamani media a prezentat un val de sinucideri, iar scenariul demn de un thriller al catastrofei aviatice din Alpi a ingrozit o lume intreaga. Toate sunt indicii ca, si in Romania, si in alta parte, problemele mentale sunt aceleasi, omenirea a luat-o razna, nu mai gaseste directia potrivita si reactioneaza violent.

Pe unii ii aduce la disperare lipsa banilor, pe altii lipsa perspectivelor sau alte probleme de care viata nu-i scuteste. Oricum ar fi, mi se pare ingrijorator modul in care oamenii isi rezolva, in ziua de azi, conflictele, fie ele exterioare sau interioare.

Anunțuri

2 gânduri despre „Impresii dintr-o lume dereglata

  1. Interesante impresii, ai pus bine punctul pe i. Lumea pare ca si-a pierdut busola si asta si din cauza ca nu prea mai avem valori morale, nu mai stim ce e bine si ce e rau. Traim in deriva si e foarte greu sa ne gasim echilibrul fiind pe marginea prapastiei.
    Tot ce se intampla azi e, cred eu, o consecinta a globalizarii.

  2. „Toate sunt indicii ca, si in Romania, si in alta parte, problemele mentale sunt aceleasi.”

    omul este un produs al societatii iar voi ati preluat un sistem care arata dupa cum se vede si doar romanii dintr-o naivitate extrema si necunoastere isi pot inchipui altceva. deci ati preluat si problemele sistemului. in vest in anii 9o fiecare al 7-lea suferea de-o boala psihica iar astazi fiecare al 4-lea iar statistica este facuta in baza cazurilor inregistrate insa sint f multi in vest care nu-si pot permite doctori sau din cauza economiilor din sistem plus rapacitatea privatilor asemenea cazuri sint impinse intr-o zona cu afectiuni mai ieftine sau efectiv ignorate. noua teorie din domeniul medical vestic spune ca cu cit mai putine paturi de spital cu atit mai putini bolnavi. voi nici nu stiti ca in germanika voastra draga 40000 de bolnavi mor anual in spitale din cauza infectiilor tipice acestora. pot continua insa nu cred ca are rost deoarece romanii in mare parte de provenienta rurala nu vor sa invete nimic sint incapatinati, f mindri si dezbinati iar acest mix da rezultatele care iarasi se vad cu ochiul liber si care nu va plac. un elvetian ne-a descris in 2010 in revista forbes ca un popor naiv care se crede f destept si smecher. naivitatea romanilor este intrecuta doar de locuitorii junglei amazoniene asta ca sa ai un termen de comparatie. de ce? in 1945 romania avea 81% din locuitori la tara iar conditiile erau catastrofale. asta a avut consecinte grave care se vad astazi amplificate si de alti factori de-al lungul timpului care a urmat. asta s-a tradus pt o mare parte din romani prin lipsa unei memorii a timpului si printr-un nivel f scazut al constiintei nationale si sociale in primul rind. scoala extrem de buna de pina in 89 nu a putut suplini lipsa totala de experienta a romanilor asa ca astazi platim un pret incalculabil de mare. partea proasta este ca 90% dintre romani nu pot constientiza acest lucru care iarasi va avea consecinte grave si pe care le vom plati toti! explicatia data de nice este amuzanta. cica de vina este globarizarea. adica?! 🙂
    chiar daca stergi ce-am scris aici noteaza faptul ca schimbarile care vor urma in viitorii 15 ani va vor lovi din plin tocmai pt ca nici nu le banuiti si nu le veti intelege nici macar atunci cind le veti vedea. scrie-mi atunci daca am avut dreptate sau nu! se intimpla din cauza combinatiei de calitati mai sus numite tipice romanilor de provenienta rurala la care s-a adaugat superficialitatea si ignoranta specifice acestor timpuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s