Sanatatea romanilor


Românii suferă în tăcere. Asta este concluzia specialiştilor din psihiatrie, care au determinat că cea mai frecventă afecţiune psihică la români este depresia. Aceasta este urmată de tulburări legate de abuz de substanţe, tulburări de anxietate, de somn şi cele legate de personalitate. O altă afecţiune des întâlnită în rândul românilor este stresul post traumatic. (sursa).

Românii au, deci, îngrijorări, când vine vorba despre sănătatea proprie. Iar ingrijorarile lor sunt justificate, fiindca la ele concura stilul de viata agitat, starea sistemului sanitar din Romania, temerile/frustrarile fiecaruia, asa ca ajungem sa ne temem de doctori, de vizita la medic. Si, pe deasupra, ne autotratam si riscam sa avem si alte probleme de sanatate.

Voi ce ziceti?

3 gânduri despre „Sanatatea romanilor

  1. Ce sa spunem, medicamentele sunt scumpe, controalele la clinicile particulare la fel, la cele de stat cozile sunt interminabile, risti sa-ti petreci toata ziua pe acolo in conditiile in care tu trebuie sa mai ajungi si la serviciu, se mai intampla sa-ti mai puna si un diagnostic gresit, saracie lucie, griji, certuri in familie, cum sa nu fii stresat si deprimat? Duci boala pe picioare pana ajungi in ultimul stadiu. Si atunci e prea tarziu…

  2. Ce sa spunem cand la un spital judetean sectia neurochirurgie nu exista leucoplast, algocalmin, fluturasi din aia, le duci toate de acasa? De multe ori e o singura asistenta pe toata sectia? Asta in conditiile in care nr. pacientilor suferind de astfel de afectiuni e in continua crestere.
    Din cauza conditiilor deficitare (sau vorba lui nea Iancu – nu patronul nostru – sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire) romanul a uitat cat de important e sa te ingrijesti la timp. Iar goana asta dupa supravietuire lasa urme adanci asupra psihicului si in final si asupra fizicului.

  3. Pingback: Cat de repede te atasezi de oameni? | Wish of Love. Summer Love

Lasă un comentariu